tisdag 31 juli 2012

skulle börja rida för en vecka sen...

Ja, precis :O( För en vecka sen va jag ut på tur med Pelle. Allt gick bra och jag sadla på igen dagen efter. Han kändes stel i frambena, hmmmm. Vad är det nu kan man tänka. Men han fungera i trav o galopp så jag la inte mycke energi på det. Men så fick han skrota i hagen i två dagar igen och när jag tog in han från hagen i söndags så va han, som det såg ut, halt på 3 av 4 ben. Nääää, han verkade ömi hovarna.
Måndagen visa han ingen förbättring eller försämring. Inte så farligt att jag ringer vetrinär i alla fall tänker jag. Jag linimenta ben och spola kallt, inga sår eller svullnader eller värme/puls. Men då fick jag lite hjälp att tänka till och förmodligen är han öm av sömmarna nu när han va barfota i 4 veckor och hovarna var nerslitana till en storlek mindre än vad han brukar ha. Alltså, misstänker sömtryck och avhjälper detta med blötläggning av hovarna ett par timmar om dagen.
Jag ska ta kort på hans fina toffelhovar i morgon så jag kan lägga upp en bild på hur man kan ha "fotbad" på en häst :O)

Inga kommentarer: